Blege tænder? Hvide tænder hvordan? Få hvidere tænder her

Går du med blege tænder og ønsker du hvidere tænder? Så læs med i dette indlæg. Jeg vil nemlig fortælle om en masse metoder som hjælper dig med at få hvide tænder. I løbet af dette indlæg vil jeg desuden opsummere noget af alt det, som jeg har gennemgået i de tidligere indlæg jeg har skrevet.

I løbet af dette indlæg vil jeg komme ind på: Metoder til at få hvide tænder, hvorfor vil vi have hvide tænder, hvide tænder hvordan? Tandblegning hjemme og nogen få ting mere.



Hvorfor vil vi have hvide tænder?

Hvorfor er det egentlig så fedt at have hvide tænder? Hvorfor vil vi gerne have hvide tænder?
Mange eksperter mener, at det skyldes at alle vores idoler har hvide tænder. Hver gang vi slår op i fjernsynet har skuespillerne, Journalisterne og hvem vi ikke ser på, de har fået ordnet deres tænder så de er skinnende hvide når de kommer på TV. Det gør vi som seere får mindrevers komplekser og føler, at vi også burde have hvide tænder, ligesom dem i fjernsynet har.



Dem som deltager i programmer som Paradise Hotel og sådanne programmer, får ligeledes bleget deres tænder inden de bliver optaget med kamera. Det påvirker også mange unge, der har Paradise deltagere som deres store idoler.

Ligeledes har de af vores idoler, som er skuespillere og sangere også ekstremt hvide tænder. Hvis du ser på billedet til højre, som er taget af Taylor Lautner. Der kan du se hans utroligt hvide tænder. Når han har så hvide tænder, hvorfor skal vi andre så ikke også have det?

Ligeledes har Soulshock, som var dommer i x-factor også  haft en enorm indflydelse på den danske befolkning. Mens han var dommer i x-factor kunne vi ses hans hvide tandpata smil som han viste frem. Jeg må indrømme, at jeg synes det så ret godt ud, med så hvide tænder. Efterfølgene tænkte jeg da også: Når jeg har pengene til det, vil jeg også have bleget tænder.

Hvordan hvide tænder?

Men hvordan får man egentlig hvide tænder?Der er ikke én enkelt opskrift på hvordan man kan få hvide tænder. For der er mange forskellige metoder, som man kan bruge.
Nogen betaler flere tusinde kroner for at have hvide tænder, som de kun har i omkring et ½ år. Det er hvad man kalder professionel tandblegning.
Andre vælger at få hvide tænder ved at bruge tandblegning hjemmefra. Her køber man et tandblegning produkt i webshops, butikker eller forretninger. Produktet skal man have i munden i noget tid og herefter vil man få hvide tænder. Denne måde at få hvide tænder på, vare typisk kun i få uger.
Den sidste måde, som det er muligt at få hvide tænder på, er med redskaber fra hjemmet. Det kunne fx være, bagepulver metoden, hvor man putter noget bagepulver på sin tandbørste og herefter børster sine tænder. Herefter vil man have hvide tænder i en kort periode, men det vil jeg forklare med om.

Når du får hvide tænder, får du fjernet alle de misfarvninger som dine tænder rummer på. Det gør at dine tænder, vil blive hvide, men i en kort periode, da misfarvningerne vil vende tilbage når du spiser

Sådan får du hvide tænder

Der findes en masse metoder, som der kan give dig hvide tænder. Alle disse metoder vil jeg gennemgå i dette afsnit.

Tandblegning ved tandlæge
Den mest professionelle måde at få hvide tænder på, er ved at få tandbleget dem ved en professionel. Prisen er meget dyr sådanne steder og koster flere tusinde kroner. De hvide tænder du får lavet sådanne steder, holder i omkring ½ år også vil dine tænder have den gamle farve igen.
Så hvis du vil have hvide tænder døgnet rundt, skal du ca. få det gjort 2 gange årligt. Det vil blive ekstremt dyrt og koste mange tusinde kroner årligt. Det er en meget dyr omgang.

Tandblegning hjemmefra produkter
Der findes en masse shops på nettet, hvor det er muligt at købe midler til tandblegning hjemme. Disse hjemme tandblegnings midler, koster typisk mellem 50-150 kroner. Når du bruger disse midler, skal du huske at følge instruktionen. Hvis instruktionen siger du skal have dit tandblegningsmiddel i munden i 3 nætter i træk, så ha' det i 3 dage og ikke kun 2! Det er meget vigtigt du husker at følge instruktionen, da du ellers risikere at det tandblegning produkt du har købt ikke virker.
Som sagt findes der en masse webshops, som sælger hvide tænder. En af disse webshops er den følgende her:
http://envywhite.dk/shop/frontpage.html


Tandblegning hjemmefra

Der står om en passe metoder på nettet, om hvordan man kan få hvide tænder. Det der kendetegner mange af disse metoder at få hvide tænder på, er at de er skadelige for dine tænder og ikke virker særlig længe. Men det vil jeg skrive mere om.

Bagepulver metoden
En af de måder, mange påstår man kan få hvide tænder på, er ved bagepulver metoden. Metoden er meget enkel:
Fugt din tandpasta og put lidt bagepulver på den. Når det er gjort, børster du dine tænder. Herefter vil du se, at dine tænder (muligvis) er blevet en smule hvidere. Jeg vil helt bestemt ikke anbefale, at nogen bruger denne metode. Den ødelægger dine tænder, fordi bagepulveret slider din emalje op og dermed ødelægger dine tænder.
Jeg har læst beretninger på nettet, om nogen som ikke har fået hvide tænder med denne metode. Andre siger de får hvide tænder med den. De blege tænder man få med den metode, vare i øvrigt kun i få dage.

Peroxid metoden
Du skal hælde noget peroxid på din tandbørste. Peroxid er en naturlig væske som ikke indeholder stærke kemikalier. Herefter skal du tage tandpasta på din tandbørste og børste dine tænder som normalt. Dette skal du gentage de næste 14 dage. Du vil bemærke at dine tænder vil blive hvidere og hvidere!

Jeg er ikke helt sikker på hvor sikker denne metode er og om den har nogen bivirkninger. Men hvis du overvejer at bruge denne metode til at få hvide tænder, så synes jeg du skal læse yderligere om den på andre hjemmesider. Jeg har fået metoden fra en engelsk hjemmeside.

Hvad giver misfarvninger på tænderne?

Der er nogen føde- og drikkevarer som du bestemt skal holde dig fra, hvis du gerne vil have hvide tænder. Det er føde- og drikkevarer som giver dine tænder misfarvninger.
Her er en liste med alle de føde- og drikkevarer du skal holde dig fra:
Lakrids, te, rødvin, sodavand og gulerødder
Desuden bør du holde dig fra alle former for rygning!


Hvide tænder på en naturlig måde

Hvis du gerne vil fastholde dit hvide smil, så gælder det meget enkelt om at du holder god mundhygiejne. Det indebærer, at du børster tænder 2 gange om gange om dagen. Brug desuden tandtråd dagligt, for at fjerne alle de bakterier som er med til at ødelægge dine tænders farve.
Hold dig væk fra rygning. Rygning giver grimme gule tænder!

Fakta og myter om hvide tænder

Her er nogen af de som du skal være opmærksom på, når du gerne vil have hvide tænder.

Tandpasta giver ikke hvide tænder
Nogen tror, at man kan få hvide tænder blot ved at bruge tandpasta. Det kan man dog ikke, da tandpasta ikke indeholder brintoverilte. Brintoverilte er det som er med til at give hvide tænder.

Hvide tænder vare ikke for evigt
Hvis du får lavet hvide tænder ved professionel tandblegning, skal du være opmærksom på, at du ikke har hvide tænder for evigt. Lige meget hvad du betaler, så vil du ikke have hvide tænder for evigt. Dine tænder vil altid misfarves igen.

Hvide tænder er ikke normalt
Det er ikke normalt, at vores tænder skal være helt hvide. Derfor kræver det, et indgreb på en eller anden måde på vores tænder, før de kan blive helt hvide.

Emaljen
Emaljen er vigtig for dine tænder og er i øvrigt det stærkeste stof vi har i kroppen! Derfor bør du ikke bruge blege metoder, som skader din emalje.

Hør din tandlæge ad
Inden du går ind til nogen form for tandblegning, kan det være en god ide, at høre din tandlæge ad, hvilken risiko det indebærer. Tandlæger er udannet indenfor tandområdet og vil derfor have viden om det du skal gå igennem.
Hvis du læser om en tandblegnings metode på nettet, så er det ligeledes en god ide, at høre din tandlæge ad, om det er en god måde og om den i såfald skader dine tænder.

Hvide tænder skader
Når du får lavet hvide tænder, skader det dit tandkød i langt de fleste tilfælde. Hør derfor din tandlæge ad, inden du går ind til noget, om det kan skade dit tandkød og hvad det kan medføre i dit videre liv.